tirsdag den 2. oktober 2012

Jesu kors var 2km højt?

Ja, okay... Måske er det lige lovlig i overkanten af efterslæb med indlægget her, for det er faktisk næsten en uge siden, at Jyllandsposten bragte nyheden om en skat fundet i en udgravning på Bornholm. Her har arkæ-ø-logerne (undskyld, jeg kunne ikke lade være...) tilsyneladende kæmpet i ugevis med hver deres teske og neglebørste i hånden og endelig....! Lige før redskaberne knækkede og budgettet var drænet, dukkede minsandten en vaskeægte skattekiste op! Sirligt placeret på toppen af en bunke guldmønter tronede et kors med kæde og det er dette kors, der er fokus på i mit indlæg.

Sagen er, at man mener, korset måske vil afsløre en stor, stor hemmelighed, når engang det lykkes arkæologerne (ja, det er jo ikke sjovt anden gang...) at åbne relikviet: nemlig et endnu større og mere betydningsfuldt relikvie: 

En splint af Jesu korsEn splint af Jesu kors? - siger du måske...

Ja, netop! En splint af Jesu kors. Ifølge legenden sørgede hans disciple nemlig for at hugge korset op i små splinter; hver af dem med en lille smule af Guds kraft i sig til at helbrede, trøste, gøre store mirakler i stil med vand til vin - og ja... endda opvække folk fra de døde!

Jeg er nok en smule skeptisk...

Ikke med miraklerne, altså... Jeg er ikke spor i tvivl om, at der findes mirakler - alene det, at det kan lykkes en bronzevinder i kuglestød at komme i folketinget på tvivlsomme danseevner og politiske udmeldinger, der er mere interessante end de er bekræftende på, at han har alle kuglerne hjemme... 
Det er da et mirakel i sig selv, hvis man vel at mærke ser bort fra, at mirakler normalt forståes som noget positivt.

Men der kom jeg lige på vildspor. Mirakler eksisterer helt sikkert, men hvis man sammentæller alle de splinter efter Jesu kors, der tilsyneladende skulle befinde sig over hele Europa, så måtte Han altså være blevet hængt op på et kors, der var mindst 2km højt!

For slet ikke at tale om selve situationen lige omkring korsfæstelsen. Kan du ikke lige se det for dig? Dér hænger Jesus på korset og disciplene er spredt for alle vinde og gemmer sig i frygt for at nogen kunne finde på at gøre noget ubehageligt (altså: RIGTIG ubehageligt, ikke som i dag, hvor vi bare deporterer dem, vi ikke kan lide tilbage til deres hjemland og lader andre om det ubehagelige...)

Men de gemmer sig altså. Inde i husene, nede i kældrene, bag møbler og store krukker. Og så! Lige pludselig... på én gang... så får de alle sammen den samme idé...

De vælter frem fra skabe og skuffer, fra tage og gemmestedet under sengen - løber op mod Golgata, hvor Jesus netop er blevet taget ned fra korset, da han er blevet erklæret død. De vrimler frem fra gader og stræder mod deres fælles mål. Og når de møder hinanden i kryds og på parkeringspladser hilser de hinanden med et helligt råb: "Lad os hugge hans kors op og sælge dem som tandstikkere! De bliver mange penge værd en dag!"

Nej, vel?

Du kan ikke se det for dig - det kan jeg heller ikke...

1 kommentar:

  1. En rigtig god pointe, men jeg er enig med dig, Per... sådan foregik det næppe :-)

    SvarSlet

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."