torsdag den 18. oktober 2012

Er din økonomi til rotterne?

I de her krisetider er der mange, som har en presset økonomi. Og har du mistet dit job, så er du særlig udsat. Forleden kunne man læse i Information, at hver anden ledig står i så grel en situation, at økonomien ikke engang kan løbe rundt. For når man mister sit job, koster det nemlig typisk 7000,- om måneden og for mange ledige betyder det, at udgifterne ganske enkelt er større end indtægterne.

Samtidig kan man læse flere steder, bl.a. hos Finansbureauet, at det er en rigtig god idé at droppe banklån og pantebreve og finansiere afdragene ved ikke længere at afdrage på realkreditlånet.

Det lyder da fantastisk, ikke sandt!

Men - for der er et men - det hjælper jo ikke ret meget, hvis du er ledig og din indtægt er blevet så lav, at kreditforeningen ikke vil røre ved dig med en ildtang...

Og det er desværre tilfældet for ganske mange.

Personligt har jeg overordentlig svært ved at forstå kreditforeningernes indstilling til det, for det drejer sig vel om at skabe en situation, hvor de kan tjene flest mulige penge for mindst mulig risiko?

Altså forstået på den måde, at jo større chancen for at du kan betale både renter og afdrag hos kreditforeningen, jo bedre er det for både dig og kreditforeningen.
Og jo flere penge, de kan tjene ved en ny ordning, jo bedre er det for dem, selv om det ikke i sig selv er bedre for dig.

Alligevel virker det som om kreditforeningerne ikke rigtig kan se fidusen i at overtage bankernes lån, selv om de både tjener flere penge på det og samtidig styrker boligejerens betalingsevne og dermed gør risikoen for at miste pengene mindre.

Måske er det dét, der får alle mulige nye lånevirksomheder at skyde op som vintergækker ved første tegn på tøvejr?

Prøv at google "økonomi," "afdrag," "kredit" eller blot ordet "penge" og vupti! så er din skærm plastret til med tilbud om hurtige lån, hvor du kan få svar inden for 10 minutter...

Det er en bekymrende tendens, for hvis din økonomi i forvejen er til rotterne, så bliver den da for alvor til rotterne, hvis du låner penge midlertidigt for at klare en svær periode til en rente, som er helt utilgivelig!

Mit råd?

Hold dig langt væk fra de lånetilbud. Tal med din bank og prøv, om du kan få dem til at forstå, at du faktisk ikke har andre alternativer end de der forbistrede lånehajer, hvis banken afviser at hjælpe dig igennem. Det må da selv den mest forstokkede bankmand kunne begribe: at enten træder banken til eller også ender de højst sandsynligt med at miste alle de penge, de har lånt dig... Det må man da håbe, for ellers står verden da ikke længere...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."