fredag den 13. februar 2015

TV over internettet - Chromecast fungerer fint!

Her hos os har vi flere gange overvejet, om det virkelig kan betale sig at være tilsluttet den lokale antenneforening. Egentlig er prisen ikke voldsom høj. Kun omkring 105,- om måneden for den lille pakke. Nu ser vi ikke så meget TV, så for os er den lille pakke ganske rigelig. Den indeholder - i princippet - alle DRs kanaler, TV2, TV3, Kanal5, DK4, TVsyd, TVøstjylland, Sverige 1 + 2, TV4 Sverige, NRK1, ARD, ZDF, NDR, RTL, Kanal Syd og så selvfølgelig den helt uundværlige Folketingets TV.

Den lille pakke har altså - i princippet - alt, hvad vi skal bruge plus en hel del, vi ikke rigtig kan bruge til noget - men altså, kun i princippet...

Sagen er nemlig, at vi faktisk slet ikke kan se alle disse kanaler alligevel, for af en eller anden mystisk årsag har antenneforeningen truffet to valg, der gør det ret bøvlet.

For det første har de besluttet, at nogle kanaler skal vises digitalt, mens andre kan fås analogt - og ja, det kan godt være, du tænker: "Kom nu lige ind i det 21. århundrede, mand!" Men selv om vi har et TV, der skulle kunne tage de digitale signaler, så virker det altså ikke helt optimalt. Hvorfor? Aner det ikke! Men det burde nu heller ikke være så bøvlet, når man betaler for en service.

For det andet - og det er faktisk det værste - så har de inden for de sidste 3 år byttet rundt på kanalerne sådan omtrent hver 3.-4. måned. Det er SÅ træls, for så skal jeg jo i gang med at indstille det hele én gang til. Oven i hatten er der så nogle kanaler, som åbenbart slet ikke kan findes på mit TV. Så i nogle perioder har vi ikke haft DR-Ultra og i andre perioder har vi ikke haft Ramasjang. Systemet i det? Spørg mig ikke, for jeg kan som sagt ikke finde hoved eller hale i det.

Nå, men så her i efteråret 2014 tog vi endelig konsekvensen og fik afmeldt vores TV-pakke hos den lokale antenneforening. Vi fik en bekræftelse med besked om, at signalet ville blive afbrudt 1. januar kl. 00:00.

De næste par måneder undersøgte vi så, hvilke muligheder, der var. Vi var omkring noget kabel mellem PC og TV, mellem iPad og TV osv. men der var ikke rigtig noget, der helt fungerede, som vi gerne ville have det.

Når vi henvendte os til ekspedienterne i de butikker, der sælger den slags udstyr, spurgte vi jævnligt til både AppleTV og Chromecast, men fik hver gang den besked, at det ikke ville kunne bruges, for begge disse apparater kører indhold via apps og desværre er DRTV (den app, man skal bruge for at streame fra DR) ikke opsat til at kunne bruges i hverken AppleTV eller Chromecast.

Men - her var der noget, jeg ikke lige havde tænkt på: nemlig det, at de der ekspedienter typisk er lidt nørdede og oftest har en præference for enten Apple eller Google (Chromecast er Google)

Derfor holdt AppleTilbederne fast i, at hvis ikke man brugte et AppleTV via iPhone, iPad eller MacBook, var det helt håbløst og uanset hvad, kunne man i hvert fald ikke streame DR.

Og af samme årsag holdt GoogleDigooerne fast i, at nok kunne Chromecast køres via både PC, Android og alle Apples enheder, men kvaliteten af streaming ville være helt elendig og vi skulle have en rimelig heftig PC, hvis den skulle kunne følge med.

Men så en dag stødte jeg ind i en ekspedient, der tydeligvis hverken var AppleTilbeder eller GoogleDigoo. Han var, efter min umiddelbare bedømmelse, en ganske almindelig ung mand, der ligner sine kunder mere, end han ligner sine kolleger.

"Jo, med Chromecast kan man sagtens streame DR. Jeg vil ikke anbefale, at du bruger din PC til det, for det vil nok give en del hakken i både billede og lyd. Men øh, hvis du bruger din smartphone eller en tablet, så kører det fint."

"Ok... Det er jeg da glad for at høre. De fleste, jeg har talt med, siger, at det slet ikke kan lade sig gøre."

"Nå... Hvordan?"

"Jamen, de siger, at man ikke kan streame DR, for det er DRTV-appen ikke sat op til og så siger de, at kvaliteten er alt for ringe."

"Ja, det er der også nogle, der synes. Og jeg vil da også sige, at kvaliteten ikke er konstant HD. Men hvis du lige nu får et analogt signal fra antenneforeningen, vil det overordnet set være en forbedring."

"Så man kan altså streame DR også?"

"Ja, det kan man. Du skal bare ikke bruge DRTVs app, men gå ind på hjemmesiden via browseren på din telefon. Jeg bruger det selv derhjemme og er ganske godt tilfreds."

Så jeg købte en Chromecast til 249,-
Det er denne lille fine sag:Den bruger vi nu til at streame både DR, Youtube, Spotify m.v.

Og kvaliteten? Den er udmærket til det, vi skal bruge det til. Vores internetforbindelse kan fint følge med, så længe vi ikke driver rovdrift på den.

Har du lyst til at læse lidt mere om vores lille projekt, kan du læse en uddybende anmeldelse med tips og tricks. Den kan du finde fra 15. februar lige her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."