tirsdag den 17. februar 2015

Chromecast og DRTV via tablet eller telefon

Chromecast er en vidunderlig lille dims fra Google. Med sådan en fætter kan du se Youtube, TV og meget andet på dit TV. Det har jeg skrevet lidt mere om i dette indlæg.

Chromecast sættes op ved hjælp af din computer, så den er koblet på dit hjemmenetværk og kan gå på internettet via din trådløse router. På den måde kan du så se video fra internettet og bruge din mobil som en slags fjernbetjening.

Bl.a. kan du se DRTV med din Chromecast og i et tidligere indlæg har jeg beskrevet hvordan man gør det.

I dag skal det så handle om, hvordan du ser DRTV ved hjælp af din mobil eller tablet. Det skal siges, at det, jeg skriver her kun er afprøvet med Android-telefoner og da jeg prøvede det af på iPad, viste det sig, at mens den ene type iPad, en iPad Air, sagtens kan køre DRTV over Chromecast, så var den lidt ældre type, en iPad 2, knap så medgørlig - eller sagt lidt mere direkte: den ville slet ikke lege med hverken Chromecast eller DRTV via browseren.

Flere steder på nettet kan man læse kommentarer og anmeldelser af DR's app, DRTV, hvor app'en får en ret hård medfart, bl.a. fordi den ikke understøtter hverken Chromecast eller AppleTV. Hvad AppleTV angår, ved jeg ikke, hvor meget hold, der er i kritikken, men det er rigtigt, at DRTV som app ikke kan køre med Chromecast.

Men det er der heldigvis råd for, selv om løsningen kan være lidt bøvlet.

Sådan gør du:

1. Installér Chromecast som app på din telefon. Du finder den her

2. Åbn din Chromecast app:

3. Klik på TV-logoet ud for din Chromecast. Min hedder her Chromecast6546, men du navngiver selv din Chromecast, når du sætter den op via ChromecastSetUp. Læs mere her.
Når forbindelsen til din Chromecast er oprettet, ser det nogenlunde sådan ud:


4. Åbn browseren på din telefon (Chrome til Android fungerer bedst) og gå til Live Stream, hvis du vil se DR, mens det sendes eller Programmer, hvis der er et bestemt program, du gerne vil se, som ikke vises lige nu.

5. Når du har fundet det, du gerne vil se, klikker du på Playsymbolet (en hvid trekant på gul baggrund)

6. Vent på, at der i videofeltet dukker et lille Chromecastsymbol op og klik på det.

Chromecastsymbolet ser sådan ud:


Symbolet ligger som det næstsidste i læseretning nederst i videofeltet:


7. Klik så på din Chromecast og så skulle der gerne etableres forbindelse. Så ser browservinduet sådan ud:


Nogle gange kan du opleve, at videofeltet slet ikke dukker op, når du klikker på Play. I stedet vil din tablet eller telefon åbne DRTV som app - eller hvis du ikke har sådan én installeret, vil din enhed åbne Google Play og tilbyde dig at få den installeret.

Hvis det sker, skal du køre proceduren fra pkt. 2 og frem. Du kan opleve at skulle gøre det nogle gange, men med lidt tålmodighed lykkes det altid.

Når du har startet streaming af DRTV via Chromecast, skal videoen lige buffe, før den bliver vist.
Det ser nogenlunde sådan ud på dit TV:

(beklager kvaliteten af billedet, men jeg skulle være hurtig for at nå det, inden Chromecast var færdig med at buffe)
"Buffe" kan lyde rædsomt teknisk, men det er egentlig bare et udtryk for, at din Chromecast henter den første del af videoen og gemmer det i sin hukommelse, inden den begynder at vise noget. Årsagen er, at den mængde af data, der kører gennem din internetforbindelse, varierer lidt i hastighed. Ved at gemme den første del af videostreamingen, inden det vises på dit TV, kan Chromecast sikre en mere glidende oplevelse. Hvis den ikke gjorde sådan, ville billede og lyd konstant hakke i det og det er ret træls at se på.

Jeg vil dog også lige bemærke, at selv om Chromecast "buffer," så kan du altså alligevel opleve, at videoen hakker i det, men for det meste er det ikke noget, der generer voldsomt.

Kvaliteten af billede og lyd er selvfølgelig afhængig af både dit TV, din tablet eller telefon og så naturligvis din router og din internetforbindelse. Men hos os har vi ikke det vilde udstyr. Jeg bruger for det meste min mobil, som er en Samsung Galaxy Trend Plus og vi har en 60/60 internetforbindelse.

Og det korte af det lange er, at såfremt vi ikke alle sammen kører løs med skype, youtube og DRTV på én gang, så fungerer det ganske udmærket og under alle omstændigheder holder løftet fra ekspedienten, der solgte mig en Chromecast: kvaliteten er mindst lige så god som analogt TV.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."