søndag den 15. februar 2015

Chromecast og DRTV via din computer

Som jeg skrev i et tidligere indlæg, har vi købt en Chromecast efter en del overvejelser. Vi var noget i tvivl om, hvorvidt det var en god løsning, for de eksperter, vi talte med i butikkerne, var noget lunkne i deres anbefalinger af sådan et apparat. Noget af det samme kan man se af anmeldelser på internettet.

Men vi valgte altså at gøre det og har nu afprøvet dimsen i en måneds tid. Helt overordnet set: super beslutning! Chromecast virker fuldstændig efter hensigten og som det jo altid er med Googles produkter, får man også her meget mere end man lige havde regnet med.

For eksempel gav vi 269,- for den lille dims. Som noget ekstra var der inkluderet 3 mdr. abbonnement på VIAPlay. VIAPlay koster normalt 79,- om måneden og så kører de samme tilbud som både Netflix og HBO med 1 måneds gratis prøveabbonnement. Så vi fik altså 2 mdr. oven i, hvilket beløber sig til 158,-

VIAPlay vil jeg skrive lidt om i et senere indlæg om Chromecast, for i dag skal det handle om DRTV via computeren.

DRTV er DRs platform til at se DRs kanaler og programmer online. Her er mulighed for at streame live, dvs. se DR via internettet på samme måde, som hvis man tænder for fjernsynet og ser det via antenne. Men du kan også se de fleste af DRs udsendelser på et andet tidspunkt, end da de blev sendt. Når jeg skriver "de fleste," hænger det sammen med, at DR ikke har rettigheder til at vise alt over internettet. Det gælder hovedsageligt udenlandske film og serier, men også i nogle tilfælde dansk producerede film og serier.

Alligevel er der masser af godt at hente og faktisk har DR ofte rettigheder til at vise udenlandske film og serier, dog som regel inden for en bestemt periode efter det er blevet sendt på almindeligt TV.

Der er to måder, du kan bruge DRTV på:

DRTV-app'en, som findes til både Apple og Android. Dvs. at du kan bruge app'en på både iPad, iPhone og de fleste tablets og telefoner - om der findes en app til Windows-telefoner, er jeg ikke klar over, men hvem ville da også bruge penge på det skidt?? ;-))

Den anden mulighed er at streame DRTV via din computer. Det gør du ved at gå ind på DRs hjemmeside, hvor du kan vælge mellem Live Stream (altså direkte TV) og de enkelte programmer, som findes i alfabetisk rækkefølge

DRTV's Live Stream ser sådan ud:


Ved at klikke på de enkelte kanalers logo kan du vælge, hvad du gerne vil se og så klikker du på Playsymbolet.

Brugerfladen for de enkelte programmer ser sådan ud:


Her finder du det program, du gerne vil se ved at klikke på forbogstavet og dernæst finder du dit program, klikker på det og klikker på playsymbolet, når det dukker op.

Men alt det ovenstående handler jo kun om DRTV. Vi skulle gerne smide hele molevitten op på TV-skærmen via Chromecast. Derfor skal du installere en app på din computer.

Det gør du ved at logge ind på https://cast.google.com/chromecast/setup/
Klik på knappen "Download" og følg instruktionerne på skærmen. Google har gjort det ufatteligt nemt, så der er ingen grund til, at jeg gennemgår det her.

Når app'en er downloadet og installeret skal du genstarte din browser og så dukker dette lille logo op øverst i venstre hjørne på din browser:

Når du vil streame DRTV via Chromecast skal du bare finde det, du gerne vil se og inden du så klikker på Playsymbolet, aktiverer du Chromecast-app'en ved at klikke på symbolet og derefter "Cast fane."

Men her kommer der desværre noget rigtig træls:
Din computer skal være ret heftig, hvis den skal kunne følge med til at give en rimelig TV-oplevelse.
Men det findes der heldigvis en ret enkel løsning på. Installer app'en alligevel og find udsendelsen på DRTV. Men i stedet for at starte udsendelsen, skal du kopiere adressen i din browser. Så går du ind på http://tbertelsen.dk/castdr/

Her har en utålmodig DR-seer nemlig lagt sin løsning op til fri afbenyttelse. Klik på linket "Click here to connect to your Chromecast" og tilslut din Chromecast. Så sætter du det kopierede link ind i feltet ud for punkt 3 og klik så på knappen med Playsymbolet. Og vupti! Så kører det!

Men man kan også se DRTV over Chromecast ved hjælp af mobiltelefon eller tablet. Se lidt om det fra 17. februar lige her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."