fredag den 1. marts 2013

Jeg holder med lærerne!

I går skruede KL bissen på og varslede, at hvis ikke lærerne retter ind, så er de uønskede på landets folkeskoler fra 1. April i år.
Det betyder, at alle vi forældre kan se frem til ekstra ferie med vores børn på ubestemt tid - hvis vi altså har ferie til gode og hvis vores arbejdsgiver kan give os ferie. Ellers må vi holde fri uden løn, tage børnene med på arbejde eller se, om vi kan finde andre løsninger...

Og selv om udsigten til at være sammen med vores børn selvfølgelig altid er en fornøjelse, så kan vi jo risikere at miste vores job, fordi hele landet bliver lammet af den her konflikt - og det ser jo ikke for godt ud i forvejen!

Uanset hvad, så bliver vi taget som gidsler i en konflikt, vi ikke har skygge af chance for at gøre noget ved og som kan vare længe... For slet ikke at tale om, hvor dyrt, det kan gå hen at blive - for os, for arbejdsgiverne og for det danske samfund som helhed lige midt i en økonomisk krise...


Det er en uholdbar situation!

Nu er der jo altid to sider af en sag og jeg skal ikke gøre mig klog på, hvorvidt den arbejdstidsaftale, KL gerne vil have igennem, er god eller dårlig.

Når jeg så alligevel skriver i overskriften, at jeg holder med lærerne, så er det ganske enkelt, fordi jeg hæfter mig ved det, som KL har sagt - bemærk her: hvad KL har sagt - ikke, hvad Lærerne har sagt!

Lad mig komme med et par eksempler:
”Vi har forståelse for, at Lærernes Centralorganisation ser nogle problemer ved at afskaffe de nuværende arbejdstidsregler. Derfor har vi bedt  LC om at komme med konkrete ændringsforslag. Men det er ikke lykkedes at få dem til at komme med sådanne ændringsforlag,” - Michael Ziegler, KL´s hjemmeside 28. marts
KL vil altså have nye arbejdstidsregler og forventer, at LC kommer med et forslag til, hvordan det kan ske.

???

Undskyld mig, men siden hvornår er det blevet din modparts opgave at komme med løsninger på, hvordan DU kan få dine ting igennem? Hvis KL vil have andre regler, kan det da aldrig være Lærerne, der skal sørge for, at de nye regler kan lade sig gøre! Det må virkelig være KL´s opgave at komme med forslag til, hvordan det kan se ud - det er dog KL, ikke Lærerne, der ønsker nye regler...!

”Lærernes Centralorganisation har en interesse i at strække forhandlingerne. Hvis der ikke indgås en ny aftale, vil den gamle aftale  med de samme arbejdstidsregler fortsætte. De regler vil vi have ændret,” - Michael Ziegler, KL´s hjemmeside 28. marts
Nej, Ziegler, beklager, men det giver overhovedet ingen mening. LC er en fagforening for offentligt ansatte og offentligt ansatte har yderst sjældent interesse i konflikt.

Der er nemlig den meget væsentlige forskel på den offentlige og den private sektor, at konflikter (dvs. strejke og/eller lockout) rammer så mange mennesker så hårdt, at regering og folketing er nødt til at gribe ind og ophøje en overenskomst til lov.

Og netop i dette tilfælde, hvor det drejer sig om folkeskolen og dermed vil ramme stort set hele arbejdsstyrken i Danmark, så vil der næppe gå 14 dage, før den konflikt er blevet banket ihjel og da regeringen jo allerede med lanceringen af folkeskolereformen tydeligt har anbefalet nye arbejdstidsregler, så vil den endelige lov formentlig ligge så tæt på KL´s oprindelige bud, at man skal have fat i den store lup for at kunne se forskel.

Og endelig er der et ord, der dukker op igen og igen fra KL´s side. Det er et mystisk ord, som ligner noget, der er blevet til under natmaden på direktionsgangen hos KL og som tydeligvis har til formål at latterliggøre LC og skabe den opfattelse, at KL´s bud på nye arbejdstidsregler er en tvingende nødvendighed. Ordet er:

Realitetsforhandlinger

Hmmm... smager lige på ordet... vil det sige, at når LC beder KL om at komme med konkrete bud på, hvordan man kan skrue nye arbejdstidsregler sammen, så er det Fantasiforhandlinger?

Mens KL´s forventning til LC om at give KL´s forslag gang på jorden er "Realitetsforhandlinger?"

Nej, for mig at se er alt det her ganske simpelt og ukompliceret: KL véd, at de har fat i den lange ende - de véd, at hvis de kan bringe forhandlingerne til standsning og formene lærerne adgang til deres arbejde, så vil KL´s foretrukne overenskomst blive det endelige resultat.

- KL´s kyniske tilgang til de forhandlinger tager dig og mig som gidsler

- KL er ved at tvinge dig og mig til at holde fri fra vores arbejde

- KL risikerer at ødelægge de positive tegn, der er på, at vi så småt er ved at komme ud af den økonomiske krise

- KL er på vej til at kaste hele det danske samfund tilbage i økonomisk uføre

- alt sammen, fordi KL vil have deres krav gennemført for enhver pris!

Også selv om det betyder, at du og jeg kan risikere at miste vores job...

Og dét er noget svineri!

Derfor holder jeg med lærerne. Det er KL, der sætter konflikten på højtryk og det er KL, der koldt og kynisk spiller hasard med den danske økonomi og med vores børns skolegang!

Men det allerværste er, at du og jeg intet som helst kan gøre ved det. Vi kan bare sidde og håbe på, det hele løser sig, for både regeringen og folketinget er KL´s medspillere i det her og KL har ingen interesse i at forhandle sig frem til løsninger.

Så desværre... vi må nok bare æde den...

Har du et forslag til, hvordan vi kan afhjælpe situationen? Så kom endelig med den, for jeg er helt blank!

2 kommentarer:

  1. tja.. vi kan samle alle dem vi kan.. via facebook ovs.. ikke som du siger for, at kæmpe lærernes sag..men for at kæmpe for retten til forhandlinger uden politisk indblanding.. retten til den danske model.. og så kan man jo bede regeringen gå af...ikke at det bliver anderledes med en blå blå regering, men jeg synes ærlig talt,at vi danskere har brug for at sende et seriøst signal om, hvad politikere kan tillade sig . lige gøre dem opmærksom på demokratiets spilleregler... og måske lave en lille revolution.. hverken rød eller blå.. men en for frihed.. frihed til at vælge, vil vi være tykke eller tynde, ryger/ikke ryger, skole/heldagsskole osv osv.. vi bliver konstant reguleret så det direkte skræmmende og jeg kan ikke forstå at NOGEN - ingen..røde eller blå.. er ligegyldigt.. kan blive siddende som politiker, hverken lokalt eller centralt- når man ikke holde sine løfter, når man går direkte MOD det man har lovet er ens politik... en demonstration for frihed og et udtryk for lede over de der sidder på magten og skalter og valter med den, og bruger magtanvendelse for at få deres vilje.. uden at have lyttet til befolkningen ??? ja det var et forslag.. utopisk...måske.. men som man bevæger sig rundt på divers facebook sider m.m. - så er der et klart budskab der går igennem.. i min optik.. det er lede over politikere og træthed af regulering og statsindblanding i alt !

    SvarSlet
  2. Tak for din kommentar...
    Desværre tror jeg ikke rigtig på, at demonstrationer hjælper noget. Hverken demonstrationer ude på gaden eller på de sociale medier. Problemet er nemlig, at det politiske liv er anderledes end f.eks. handel. Hvis en virksomhed får dårlig omtale, kan det ofte mærkes direkte på bundlinjen i deres regnskaber, men for politikere drejer alt sig om det næste valg.

    Og så er det desværre sådan, at dels kan de færreste vælgere huske meget længere tilbage end 3-6 måneder og dels er mulighederne for at flytte sit kryds ikke særligt store - tænk blot på, hvor svært det er at stifte et nyt parti og reelt have en chance for at blive valgt ind... For de fleste af os tager nemlig sjældent en chance og sætter vores kryds ved et parti, der står dårligt i meningsmålingerne og det betyder, at selv hvis et nyt parti egentlig har opbakning hos 8-10% af vælgerne, så tør alt for få af dem at sige det i telefonen, når Gallup og andre ringer for at høre, hvad de vil stemme næste gang. Det giver en selvforstærkende effekt, der gør det meget vanskeligt for et nyt parti at bryde igennem...

    SvarSlet

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."