fredag den 22. marts 2013

Laaaaaaang påskeferie i år?

Så, kære forældre, nu gælder det om at spænde bælte, for nu kommer det snart, det der lockout...
De seneste uger har vi hørt en masse om KL og Lærerne, som ikke kan blive enige om en ny overenskomst og KL har varslet lockout fra 1. april. Det betyder, at de fleste skoler landet over vil være helt eller delvist lukkede og ungerne holder fri.

Noget, der har slået mig er, at det tilsyneladende er de færreste forældre, der har rørt på sig. Det virker som om ingen rigtig tror på, at det kommer til at ske.

Jeg vil ikke skræmme nogen unødigt, men tro mig, når jeg siger, at sandsynligheden for en meget lang påskeferie er temmelig stor!

Fra på mandag 8 dage skal du have styr på, hvem der passer på dine børn, mens du er på arbejde, så hvis du ikke allerede har lavet aftaler med bedstemor og bedstefar, så skal du nok til at rykke på det...

Tror du ikke, det bliver til noget med den lockout, så skulle du måske lytte til, hvad både KL og forskellige eksperter i arbejdsmarkedet siger, for her er budskabet klokkeklart:

Forligsinstitutionen udsætter IKKE konflikten, for KL står stejlt fast: lærernes arbejdstid skal enrådigt bestemmes af den enkelte skoleleder. Det vil sige ca. 8-16 og hvis skolelederen en dag kommer og siger: "du skal lige blive tre timer ekstra i dag," så må læreren klappe hælene sammen og sige "javel!"

Du skal så begynde at vænne dig til tanken om at tage fri til skole/hjem-samtaler onsdag formiddag og forældremøde tirsdag fra 14-16 og lærerne må leve med usikkerheden om, hvornår de skal arbejde...

Og endnu et vigtigt signal kan vi finde i aviserne på søndag. KL har nemlig inden forhandlingsmødet i dag taget sig tid til at bestille store annoncer med budskabet: "vi har varslet lockout, fordi vi ikke kan være andet bekendt"

Hav nu en god påskeferie og kryds fingre for, at den ikke bliver alt for lang...

I mellemtiden kan du jo lade dig underholde af denne video fra DR, hvor Anders Bondo og Michael Ziegler viser lidt af, hvordan forhandlingerne muligvis foregår, når der IKKE er kamera på: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/03/23/073301.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."