lørdag den 9. juli 2016

Anmeldelse: Time Riders - Rovdyrenes tid - af Alex Scarrow

"Time Riders - Rovdyrenes Tid" af Alex Scarrow

Indhold:

Time Riders er en Science Fiction og handler om tre unge, der bliver hentet af en ældre mand, lige som de er ved at dø under katastrofale omstændigheder.

Liam er steward ombord på Titanic i 1912 og er tæt på at drukne, da han er i færd med at evakuere skibets gæster. Maddy møder den mystiske mand i 2010 ombord på et fly, der bliver udsat for terror. Sal er den yngste og bliver i 2029 reddet fra en nedstyrtende bygning i Indien.

De tre unge bliver sat af i New York 2001, nærmere bestemt 10. september, dagen før terrorangrebet på tvillingetårnene. De får at vide, at de nu er blevet rekrutteret til et hemmeligt bureau, der skal sikre, at tidens naturlige forløb ikke forstyrres efter opfindelsen af tidsmaskinen.

Time Riders - Rovdyrenes Tid er anden bog i serien og denne gang bliver Liam sammen med den nye støtteenhed, Becks, ved et uheld sendt helt tilbage til Kridttiden ca. 65 mio. år før Kristus.

Anmeldelse:

Som med første bog i serien er jeg allerede fra begyndelsen grebet af fortællingen og Alex Scarrow har også her en helt fantastisk fortællestil, som fastholder læseren og bogstaveligt talt gør bogen til en af dem, man har svært ved at lægge fra sig.

Sammensætningen af persongalleriet fungerer stadig godt og især er udskiftningen af Bob med hans kvindelige modpart, Becks, en ren genistreg. Både fordi det giver et helt andet spil med Liam, der har nogle gevaldige vanskeligheder med pludselig at skulle forholde sig til en kvinde uden hæmninger og i et enkelt tilfælde uden tøj på. Maddy har virkelig udviklet sig og begynder så småt at tage mere ledelse af gruppen og Sal begynder i bogen her at få lidt mere personlighed, end hun havde i den første bog. Selv om Becks er ny støtteenhed, har vi dog stadig Bob med, men nu ligger han som en del af computersystemet og kan derfor stadig bidrage.

Plottet er også i denne fortsættelse godt. Fordi vores venner er havnet i Kridttiden, får de ved et uheld lært nogle øgler brugen af redskaber og det får den følge, at det er denne art, ikke menneskeheden, der bliver den dominerende på jorden. I modsætning til mennesket går artens udvikling dog i stå og i 2001 er arten stadig ikke kommet længere end til det, der svarer til jæger-samler-stadiet.


Dog begynder opfattelsen af, hvordan tidsrejser evt. kunne fungere at skurre lidt. Jeg kan desværre ikke komme nærmere ind på det af hensyn til dem, der gerne vil læse bogen, så det må jeg forklare med anmeldelsen af bog nummer 3 i serien.

Historien er dog stadig god og du spilder bestemt ikke tiden ved at læse den.

Generel info om bogen:
Titel: "Time Riders - Rovdyrenes tid"
Forfatter: Alex Scarrow
Udgivelsesår: 2013 (dansk oversættelse)
Forlag: Buster Nordic
ISBN: 978-87-919-7188-4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."