fredag den 8. juli 2016

Anmeldelse: Time Riders af Alex Scarrow

"Time Riders" af Alex Scarrow

Indhold:

Time Riders er en Science Fiction og handler om tre unge, der bliver hentet af en ældre mand, lige som de er ved at dø under katastrofale omstændigheder.

Liam er steward ombord på Titanic i 1912 og er tæt på at drukne, da han er i færd med at evakuere skibets gæster. Maddy møder den mystiske mand i 2010 ombord på et fly, der bliver udsat for terror. Sal er den yngste og bliver i 2029 reddet fra en nedstyrtende bygning i Indien.

De tre unge bliver sat af i New York 2001, nærmere bestemt 10. september, dagen før terrorangrebet på tvillingetårnene. De får at vide, at de nu er blevet rekrutteret til et hemmeligt bureau, der skal sikre, at tidens naturlige forløb ikke forstyrres efter opfindelsen af tidsmaskinen.

Træningen af de tre unge går straks i gang, men allerede efter første øvelsesmission sker et voldsomt skift, dvs. en ændring i historien, der skaber en tidsbølge, hvor alt pludselig bliver meget anderledes, end det er meningen. I stedet for det New York, vi kender, er hele USA nu pludselig blevet et fascistisk styre under ledelse af Der Führer.

Anmeldelse:

Mit førstehåndsindtryk af bogen er overvældende positivt. Forfatteren formår allerede på de første sider at fange min opmærksomhed med en levende og spændingsfyldt fortællestil og historien er så gribende, at jeg allerede nåede halvvejs gennem bogen nogle timer efter, jeg gik i gang med den.

Sammensætningen af persongalleriet fungerer bare med den lidt gammeldags Liam, der er en rigtig gentleman, Maddy, som med sine knap 20 år pludselig må indstille sig på at tage ledelsen af den lille gruppe og Sal, der som den yngste ikke gør meget væsen af sig, men hurtigt viser sig at være en uvurdérlig ressource med sine skarpe observationsevner. Og så er der Bob, den fjerde mand i gruppen, som tilføjer et ganske særligt krydderi af sære indfald. Bob er en genmanipuleret klon, der skal fungere som støtteenhed under missioner og har som følge af blandingen af det menneskelige kombineret med en lynhurtig computerchip en skæv tilgang til alting. På den ene side har han en helt utrolig viden og en enorm råstyrke og på den anden side et barnligt sind som en 3-årig, der netop er ved at lære verden at kende.

Plottet er også godt. Nogen er rejst tilbage i tiden for at forhindre menneskeheden i at ødelægge alt for sig selv med forurening, krig og grov udnyttelse af jordens ressourcer, men i stedet bliver resultatet det stik modsatte og vores venner må nu rede trådene ud, selv om de i udgangspunktet intet konkret har at gå efter.

Historien er i det hele taget enormt spændende og jeg kan varmt anbefale den. Time Riders er første bog i en serie, der er planlagt til hele 9 bøger, hvoraf de tre første er udkommet på dansk.


Generel info om bogen:
Titel: "Time Riders"
Forfatter: Alex Scarrow
Udgivelsesår: 2012 (dansk oversættelse)
Forlag: Buster Nordic
ISBN: 978-87-919-7186-0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."