torsdag den 6. juni 2013

Tag forskud på Kindle

Om en lille uges tid vil de første danskere modtage en Kindle på deres bopæl. (læs mere om det her)
Det har de helt sikkert glædet sig til og mon ikke en del af dem nærmest står og tripper ved postkassen i spænding, mens de spejder efter postbudet?


Men hvad så, når den der pakke er blevet åbnet og internetforbindelsen er etableret?
Er der så danske bøger at lægge ind?


Ja, det er der! Men hvordan finder du dem? Jeg mener: man skal jo ikke forklejne de gamle klassikere som "Min afrikanske farm" af Karen Blixen eller "Ved Vejen" af Herman Bang, men det er nok ikke lige det første, man hungrer efter at få på sin nye Kindle, vel?
Hvad gør man så? For umiddelbart er det ikke sikkert, at der er en masse nyere bøger på dansk klar til salg hos Amazon - og da slet ikke fra de store forlag.

Det er der heldigvis råd for og et af disse råd finder du lige her på min blog.
Her har jeg nemlig samlet nogle af de danske forfattere, der allerede er udgivet i det format, Kindle bruger.
Jeg skal gøre opmærksom på, at jeg ikke har læst alle bøgerne herunder, så jeg kan ikke garantere for hverken kvalitet eller brugbarhed. Nogle af bøgerne har jeg dog læst, så de får lige en ekstra reklame med på vejen.

Vejledning til køb på Smashwords.com!
Inden du går i gang med at boltre dig i bøgerne, vil jeg gerne, som en ekstra service, give dig en kort og letforståelig vejledning i, hvordan du får bøgerne ind på din Kindle - der er jo ikke så meget fest ved det, hvis du ikke kan læse bøgerne på dit nye legetøj...

1. Opret en konto
Først skal du have oprettet en konto. Det gør du ved at klikke på linket her:
Smashwords.com

Klik på "Join" - står som den sidste knap til højre i bjælken.
Udfyld felterne på nogenlunde denne måde:Det kan være lidt svært at se på billedet, men sådan udfylder du felterne:
i. E-mail address: [den mailadresse, du vil koble på din konto]
ii. Choose a screen name to generate your personal Smashwords web address: [indtast dit navn] (Dette genererer en side til dig, hvor du altid kan se, hvilke bøger, du har købt og få direkte adgang til dem - det er ret praktisk, hvis du f.eks. har skiftet din PC ud. Det er også på denne side, dine anmeldelser kommer til at figurere, hvis du gerne vil anmelde nogle af de bøger, du har læst.)
iii. Password: [vælg et password] - Password confirmation: [gentag dit password]
iv. First Name: [fornavn] - Last Name: [efternavn] (Om du vil bruge dit rigtige navn er helt op til dig selv)
v. Age [Klik på ’I am 18 years or older’] (Hvis du ikke er mindst 18 år gammel kan du ikke oprette dig lovligt på Smashwords)
vi. Location: [Vælg Danmark på listen]
vii. How did you hear about Smashwords? [Her kan du skrive, hvordan du har fundet frem til Smashwords. Det er ikke et krav, men det kan være en hjælp for Smashwords at vide, hvad der gør dem synlige.)

Klik på knappen ’Sign Up!’Nu skulle skærmen gerne ligne ovenstående. Smashwords.com har sendt dig en mail til din mailadresse med et link, som du skal klikke på for at bekræfte din oprettelse på Smashwords. Mailen starter nogenlunde sådan her:

Welcome to Smashwords!
Please click on the hyperlink below to complete your registration:
http://www.smashwords.com/signup/verify/e89878cd303c6fd0?no_override=1
Please save this email as confirmation of your membership.

Dit link er det, der står på tredje linje og når du klikker på det, kommer denne side frem:Tillykke! Du har nu oprettet en profil på Smashwords!

2. Køb bogen
a. Klik på linket til den bog, du overvejer at købe
Nu ser skærmen nogenlunde sådan ud:

b. Klik på "Add to cart"
c. Når du er klar til at købe, klikker du på "Checkout"
d. Her vælger du, om du vil betale via PayPal eller med kreditkort (har du VISA på dit dankort, er det ligemeget, hvilken af de to du vælger, for på PayPal kan du altid betale med VISA)
NB! Hvis du ikke har VISA, er du nødt til at få en PayPal-konto
e. Herefter følger du bare vejledningen for betaling
f. Når bogen er betalt, kan du se den på din Smashwords-konto og så downloader du bare den version, du gerne vil have. Til din Kindle skal du downloade MOBI-formatet, som står ud for "Kindle."

Få bogen over på din Kindle
Det er heldigvis blevet meget nemt at overføre sine bøger til Kindle, uanset om du har en fysisk Kindle eller om du bruger den gratis app til din smartphone. App'en kan hentes på Google Play. Du kan også læse bøgerne direkte på din PC eller Mac ved at bruge Kindle Cloud Reader.

Men nu skal vi altså have bogen ind på din Kindle. Sådan gør du:

a. Find din Kindle-mail. På den gratis app til Android trykker du på "Menu" - "Settings" og så står din Kindle-mail under overskriften "Send-to-Kindle E-mail Address"
b. Send din MOBI-fil til din Kindle-mail som vedhæftet fil (Hvad du skriver i emnefeltet er ligemeget, men det er bedst at skrive et eller andet, for ellers kan det være, Kindle tror, det er spam...)
c. Det var det! Nu opdaterer din Kindle automatisk - og skulle du være lidt utålmodig, kan du bare opdatere ved at trykke på "Menu" - "Sync" og så kommer resten af sig selv - vær opmærksom på, at det godt kan tage et par minutter fra du har sendt mailen.

Og så til bøgerne!

John Schou:
Fra Dybet
Tunnellen og Hulen
Operation Felix
Duodecameron

Jan Ulrik Friis:
Fremtid

Dorte Hummelshøj Jakobsen (Her er en dansk forfatter, jeg varmt kan anbefale!)
De røde Sko
Anna Märklins Familiekrønike
Blandede Bolsjer

Lisa Aybike Kir (Kan også varmt anbefales!)
Fra Aalborg til Hollywood

Per Holbo (ja, det er jo så mine egne bøger herunder)
Skrymers Handske
Drillefanten, der ikke ville drille
Hvordan udgiver jeg min eBog?
Pinligt!
Prinsesse Lila og Prinsen på Den Vrede Hest

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."