onsdag den 19. juni 2013

Lån eBøger på ebib.dk

Så kom der endelig gang i den nye udlånsportal, ebib.dk

Portalen er for alle, der er tilknyttet de biblioteker, der er med i samarbejdet og du kan se listen her.

Ebib.dk er sat lidt underligt op, forstået på den måde, at du først kan se de bøger, der er sat til udlån, når du har logget dig ind som låner.
Heldigvis er det ikke så vanskeligt og som en ekstra service får du herunder en kort og letforståelig forklaring på, hvordan du gør:1: Indtast dit lånernummer - det er som regel dit cpr
2: Indtast din pinkode - det er den samme, som du bruger, når du låner fysiske bøger og sætter dit lånerkort/sygesikringsbevis i automaten - har du ikke en pinkode, skal du kontakte dit bibliotek og bede om en
3: Vælg det bibliotek, du tilhører ved at klikke på rullegardinet og derefter på biblioteket
4: Klik på knappen "Login"

Nu kommer dette billede frem (de viste bøger er formentlig ikke de samme, som her:)Klik på adresselinjen i din browser (Internet Explorer, Mozilla, Chrome eller hvad du nu bruger, når du går på nettet) og indsæt så linket til den bog, du gerne vil låne.

Hvis du ikke véd, hvilken bog, du gerne vil låne eller hvis du ikke har linket, kan du bruge søgefeltet, som er det hvide felt i det store grønne felt. Der er et forstørrelsesglas helt ude til højre i feltet. Her kan du f.eks. skrive titlen eller forfatterens navn og så taste retur.

Når du har fundet bogen, klikker du på omslaget og så kommer noget, der ligner det her:Her kan du se en smagsprøve ved at klikke på "PRØV" eller du kan låne bogen ved at klikke "LÅN"
Hvis der i stedet for "LÅN" er en knap, der hedder "RESERVÉR" er det fordi dit bibliotek ikke har flere licenser af bogen til rådighed og så kan du reservere den. Hvis rigtig mange gerne vil låne bogen, foregår det formentlig som med trykte bøger, sådan at bibliotekarerne på dit bibliotek kan vælge at indkøbe flere licenser. Og ellers må du vente, til der bliver en licens ledig.

Endelig kan du klikke på knappen "HUSK" og så vil bogen blive sat ind på din låneside, så du bliver mindet om, at det er en bog, du gerne engang vil læse.

Når du klikker på "LÅN" vil ebib.dk spørge dig, om du er sikker på, at du gerne vil låne bogen og her klikker du selvfølgelig bare på knappen "OK"

Sådan! Det var det! Nu kan du låne eBøger på ebib.dk

Links til mine egne bøger på ebib.dk (virker først EFTER du har logget dig ind)
Prinsesse Lila og Prinsen på Den Vrede Hest: https://www.ebib.dk/Pages/BookDetails.html#9788792899071
Skrymers Handske: https://www.ebib.dk/Pages/BookDetails.html#9788792899040
Pinligt: https://www.ebib.dk/Pages/BookDetails.html#9788792899132
Hvordan udgiver jeg min eBog?: https://www.ebib.dk/Pages/BookDetails.html#9788792899033
HolboHistorier: https://www.ebib.dk/Pages/BookDetails.html#9788792899026
Drillefanten, der ikke ville drille: https://www.ebib.dk/Pages/BookDetails.html#9788792899019

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."