søndag den 25. maj 2014

Stakkels fattige pensionister

Pensionister i Danmark har det svært. De må vende og dreje hver eneste femøre for at kunne få lidt god mad en gang imellem - sådan har vi i hvert fald hørt historien hele vejen op gennem nullerne med DF i spidsen.

Jeg har nu altid studset over det, for efter det, jeg kan se i verden omkring mig, er det ikke tilfældet. Og jeg er altså hverken vokset op i Gentofte eller taget eksamen på Herlufsholm.

Tværtimod er jeg vokset op i Vestergadekvarteret i Horsens og gået på Vestbyskolen, som allerede dengang var kendt for et chokerende lavt tal for, hvor mange af eleverne, der senere har fuldført en uddannelse.

Og jeg kan altså ikke genkende billedet af pensionister, der slæber sig gennem byen med poserne fulde af indsamlede flasker eller gamle, der må sælge deres medicin til suspekte typer for blot at kunne få et måltid mad. Tværtimod!

Det, jeg har set, er efterlønnere, der bruger tiden på golf, tager på charterrejser til lande, jeg ikke engang vidste eksisterede og som fylder op på kroer og restauranter som var det landsmøde for Ældresagen.

Og nu kommer så en analyse, som bekræfter min opfattelse:

De ældre i Danmark er ikke specielt fattige. Tværtimod er omtrent hver tredje dansker på 65 år eller mere, så velhavende, at de kan skrive "Millionær" på visitkortet. Du kan læse mere om analysen her

Nu kunne det godt være, at du, der læser min blog, fik den tanke, at jeg er misundelig, så lad mig lige få den fejet af banen med det samme: Jeg synes, det er dejligt at tænke på, at vi bor i et land, hvor alderdommen kan leves med ro i sindet og hvor man kan slappe af i livets efterår. Sådan vil jeg jo også gerne selv kunne leve mine sidste år. Så hvis du er pensionist og du har råd til det, så tag endelig af sted til Grand de Million og nyd en god flaske rødvin med god samvittighed.

Næh, mit ærinde er meget mere enkelt og det er rettet mod min EGEN generation:

Hold nu op med al den snak om de stakkels fattige ældre! De er IKKE fattige! De er IKKE stakkels! De har en indkomst, der typisk er den samme som din og min - eneste væsentlige forskel er, at de ikke længere har udgifter til hjemmeboende børn og for manges vedkommende har de betalt lån til huset ud. Dermed har de altså en levefod, der er markant højere end din og min.

Hvis du ikke synes, artiklen fra DR er helt nok, kan du jo tage et kig på grafen herunder, som er taget fra Danmarks Statistik. Disponibel Indkomst betyder "De penge, du har til rådighed efter skat og lignende udgifter, du ikke selv er herre over," så her er altså ikke medregnet faste udgifter til f.eks. varme, husleje osv.Så skulle vi nu ikke tage at blive enige om, at det skal være slut med al det brokkeri over de stakkels ældre, som ikke har ret meget at gøre med?

De har det, de skal bruge og mere til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."