søndag den 1. juli 2012

Cirkus Mascot er stort cirkus i lille telt!

"Den, Guds klarsyn falder på
Ser det store i det små"
Piet Hein

Gennem vores bank fik vi forleden muligheden for at se en forestilling med Cirkus Mascot. Jeg havde faktisk aldrig hørt om Mascot før, så jeg kan ikke sige, at jeg havde bestemte forventninger til det, andet end at vi som familie kunne få en hyggelig dag med cirkus.

Vi har været i nogle af de store cirkus før og oplevet, hvordan vi blev placeret i en afstand fra manegen, der føltes som en million kilometer. Siddende foran en eller anden dame med kæmpehat eller en mand, der var tre meter høj med et ønske om, at vi havde husket at medbringe en stjernekikkert, så vi i det mindste kunne danne os et indtryk af, hvad de små prikker ude i horisonten egentlig foretog sig.

Hos Cirkus Mascot var det fuldstændig anderledes! Som navnet 'Mascot' antyder, er Cirkus Mascot nemlig et ganske lille cirkus. Der er hverken elefanter, giraffer eller vand-cirkus med søløver og hvad har vi. Og det gør heller ikke noget, for med deres to-masters telt er der aldrig længere end 10 meter ind til manegen - uanset, hvor du sidder i teltet! Det giver en fantastisk oplevelse af rent faktisk at være med i cirkus!

Udover størrelsen, er der også noget andet, der gør Cirkus Mascot til et rar og hyggeligt sted: nemlig den afslappede og positive måde, som både Familien Deleuran (cirkusfamilien) og deres artister tager alting på. De spreder bare en god stemning, som gennemsyrer hele teltet og gør, at alle gæster i teltet er superhøflige, hjælpsomme og dejlige at være sammen med. Vi så f.eks. flere gange, at et barn, som af en eller anden grund ikke rigtig kunne se, hvad der foregik (fordi der sad nogle ret høje mennesker foran) fik tilbudt en plads sammen med en familie, som sad helt oppe foran (nu tænker du måske, at familien kendte drengen i forvejen, men det var ret tydeligt på den forvirring, der for et splitsekund opstod, at det bestemt ikke var tilfældet - desuden kom en dreng og spurgte os, om han måtte sætte sig på den ledige plads, der opstod hos os, fordi vores yngste ehllere ville sidde på skødet og det virkede bare som noget af det mest naturlige, at selvfølgelig skulle han da have lov til det!)

Og prisen? Den er også god! De dyreste pladser koster blot 170,- for voksne og 130,- for børn!

Hvordan de kan få det til at løbe rundt, går over min forstand, for med plads til højest 300 mennesker på én gang (i hvert fald kunne jeg ikke tælle til mere end 275 pladser) giver det en samlet indtægt på mindre end 45.000 - og det endda med lidt god vilje! Så kommer selvfølgelig salg af gimmicks, balloner, popcorn, slik og sodavand, men selv med den indtægt er det vist ikke en superhøj løn, de får. Det er trods alt sæsonarbejde uden indtægt i vinterperioden, hvor der også skal betales regninger.

Nå, men det er jo egentlig ikke en økonomisk beregning, min blog handler om, så tilbage til oplevelsen:

Cirkus Mascot er en god familieoplevelse og det er da også det, deres slogan lægger op til: Cirkus Mascot siger nemlig om sig selv, at de er 'Hele Danmarks Familiecirkus' og det passer!


Vi er en familie med to voksne og fire børn, så vi kan nok godt klassificeres som en pænt stor familie (selv om der er andre familier, der er større) og vi havde en fantastisk dag sammen med Familien Deleuran, deres sjove hunde, dygtige heste og ikke mindst de meget underholdende klovner, som virkelig formåede at sætte gang i festen!

Jeg plejer ikke sådan at give stjerner, når jeg anmelder oplevelser for familien her på bloggen, men Cirkus Mascot hører bestemt til blandt de rigtig gode!

Eller sagt på en anden måde: Cirkus Mascot er et stort cirkus i et lille telt!

Vi, dvs. to voksne, to piger på 9 og 11, samt en dreng på 7 (den ældste var ikke med) kan varmt anbefale en tur i Cirkus Mascot! Det var en dejlig familieoplevelse med en fornemmelse af virkelig at være sammen som familie - sammen med alle de andre familier!

Du kan finde mere info på Cirkus Mascots hjemmeside:


Og på Facebook findes de også:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."