onsdag den 16. september 2015

Lav din egen film på mobilen!

Mon ikke de fleste af os har optaget et hav af små videosekvenser på mobilen? Det kan være under en ferie, hvor du lige har nået at fange ungerne, mens de kørte radiobil. Eller måske af hele familien, der laver marcipangodter til jul. Eller måske har du været heldig at stå det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og fået en video af en gøgler på gågaden.

Alle de her små videosekvenser har, i hvert fald for mig, en tendens til at havne i en mappe på computeren eller i en af de utallige online steder, hvor man kan gemme den slags. Og så ligger de ellers der til ingen verdens nytte, fordi jeg aldrig kigger på dem.

Jeg tror, vi sjældent ser ser de små videosekvenser af den simple årsag, at de skal startes op enkeltvis og det bliver for træls. Så har du måske downloadet et af de mange gratis redigeringsprogrammer, der findes på nettet og gået i gang med at redigere i dine film, men hen ad vejen er det blot gledet ud i sandet. Enten fordi det er for bøvlet at sidde med eller måske snarere fordi du skal have computeren frem, have tændt for den og startet programmet op, før du kan komme i gang - og det er der ikke altid tid til, hvis du skal have familielivet til at hænge sammen.

Sådan har det i hvert fald været for mig. Jeg har længe tænkt på at lave nogle små videoer til upload på YouTube og jeg fik da også lavet et par stykker, men mere blev det heller ikke til.

Så for snart et halvt år siden, til påske 2015, skulle min søn og jeg til London for at besøge min bror og svigerinde. Samtidig var der hjemme i Danmark et event, som vi egentlig gerne ville deltage i og hvor jeg tidligere har haft en opgave med lidt amatørskuespil for børn. Det kunne jeg jo så ikke, når jeg var i London og det ærgrede mig. Jeg blev spurgt, om ikke jeg kunne lave en video, der kunne vises under eventet i stedet og det var jeg noget tilbageholdende med at love, fordi jeg ikke var sikker på at kunne overholde det.

Men så fik jeg pludselig en tanke:
Gad vide om der findes en videoredigerings-app til Android?

Og sandelig om ikke der var sådan én på Google Play!

App'en hedder VivaVideo og kan downloades som gratis version med visse begrænsninger, såsom længden af videoen, antal videoer, du kan redigere i samtidig samt at du må acceptere et vandmærke med VivaVideo's logo på alle dine videoer. Den er supergenial og har en så simpel brugerflade, at alle kan være med.I VivaVideo kan du klippe i dine videoer, lave glidende overgange mellem sekvenser, dele dine videoer op i flere sekvenser og indsætte forskellige filtre, så dine videoer kan fremstå som f.eks. en gammel sort/hvid film eller med forskellige former for glød.

På lydsiden kan du både indsætte baggrundsmusik og små lydeffekter og du kan indtale din egen stemme løbende hen over videoen.

Skal du lave en sekvens med billeder og baggrundsmusik til en fest, er det også en mulighed. Her sætter du bare de billeder ind, du gerne vil have med og så sørger VivaVideo for at lave bevægelse i billederne, så det ikke bliver som et kedeligt lysbilledshow at se på.

Og som noget helt særligt har VivaVideo nogle funktioner, der kan give dine videoer et lidt mere pro udseende, såsom grafisk indledning og afslutning af dine videoer med lydeffekt og mulighed for at lave kapiteloverskrifter samt afsluttende rulletekster.

Jeg har brugt VivaVideo til flere ting og valgte ret hurtigt at købe Pro-versionen, hvor du slipper for VivaVideo-vandmærket og kan bruge app'en helt uden begrænsninger. Den koster kun $2.99, hvilket svarer til lidt under en flad tyver!

Du kan se nogle af mine videoer her og få en idé om, hvad man kan lave med VivaVideo.

Jeg kan kun anbefale VivaVideo, som kan hentes på Google Play (Gratis version/Pro Version)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar! Det er altid en glæde at få respons!

Hvis du har kommenteret som anonym, kan du altid vende tilbage til indlægget og se, om der er blevet svaret på din kommentar.

Har du derimod identificeret dig selv, f.eks. som registreret bruger eller med din Googlekonto, kan du vælge at få tilsendt besked ved at sætte vinge ved boksen "Underret mig."